Skip to content

Sesizare miros Chiajna – Rudeni

Step 1 of 2

Catre:

MINISTERUL MEDIULUI
E-mail: petitii@mmediu.ro
In atentia domnului Ministru Mircea Fechet

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul General
Bd. Unirii nr.78, Bl.J2, sector 3, Bucuresti
E-mail: gardamediu@gnm.ro
În atenția: Dlui Comisar General Andrei Corlan

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Ilfov (Gnm –Cj Ilfov)
Bulevardul Unirii 78, bl.J2, Sectorul 3 Bucuresti
E-mail: cjilfov@gnm.ro
În atenția: Dlui Comisar Emil Grigore

Garda de mediu București
B-dul. Unirii nr.78, bl. J2, sector 3
Email: cmbuc@gnm.ro
În atenția: Dlui Comisar

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov
București, Str. Aviator Popișteanu Av. nr. 46, sector 1
E-mail: ilfovdsp@yahoo.com; secretariat@dspilfov.ro; office@dspilfov.ro
In atentia D-nei Dr. Costache Veronica Director Executiv

Direcţia de Sănătate Publică Bucuresti
București, Str Avrig 72-74, Sector 2
E-mail: dspb@dspb.ro
In atentia D-nei Dr. Luminita Cristina Pelin Director Executiv

Asociația De Dezvoltare Intercomunitară Pentru Gestionarea Integrată A Deșeurilor Municipale În Municipiul București
Strada I.C. Bratianu, nr.10, etaj 2, sector 3, cod, Poșta 030172
E-mail: office@adigidmb.ro, achizitii.publice@adigidmb.ro

PRIMARIA SECTORULUI 1 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
E-mail: registratura@primarias1.ro
In atentia: Dnei. Clotilde Armand – Primar

PRIMARIA SECTORULUI 2 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
E-mail: infopublice@ps2.ro
In atentia: Dlui. Radu Mihaiu – Primar

PRIMARIA SECTORULUI 3 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
E-mail: relatiipublice@primarie3.ro
In atentia: Dlui. Robert Sorin Negoita – Primar

PRIMARIA SECTORULUI 4 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
E-mail: contact@ps4.ro
In atentia: Dlui. Daniel Baluta – Primar

PRIMARIA SECTORULUI 5 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
E-mail: primarie@sector5.ro
In atentia: Dlui. Cristian Popescu Piedone – Primar

PRIMARIA SECTORULUI 6 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI
E-mail: prim6@primarie6.ro
In atentia: Dlui. Ciprian Ciucu – Primar

GUVERNUL ROMANIEI
In atentia domnului Prim-Ministru Ion-Marcel CIOLACU
E-mail: drp@gov.ro

ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA
E-mail: procetatean@presidency.ro
In atentia Dlui: Klaus IOHANNIS. Presedintele Romaniei

REALITATEA PLUS
E-mail: webmaster@realitatea.net
In atentia Dnei Bertalan-Pacuraru Alexandra-Beatrice – Administrator

B1TV.RO
E-mail: stiri@b1tv.ro
In atentia d-lui Ovidiu Budusanu

ROMANIA TV
E-mail: office@rtv.net; eugen.chelemen@rtv.net
In atentia d-lui redactor-sef: Eugen Chelemen

ANTENA 3
E-mail: receptie@antenagroup.ro
In atentia d-lui Alin Tarnovschi – Redactor sef

TVR 1
E-mail: relatiicupublicul@tvr.ro
In atentia d-lui Dan Cristian Turturică, Președinte-Director General

GS NEWS - ZIAR INDEPENDENT
E-mail: redactia@gsnews.ro
In atentia dlui Valentin Damian - Manager

MONITORUL DE BUCURESTI
Email: stiri@monitoruldebucuresti.ro
In atentia dnei Johana Radian - Redactor

ZIARUL ADEVARUL
E-mail: contact@adevarul.ro
In atentia d-lui Cristian Stancu - Director General

LIBERTATEA
Sector2, Bucuresti
Email: libertatea@libertatea.ro
In atentia d-nei prim redactor Oana Costea

Qmagazine
Bulevardul Aviatorilor, nr.18, apartament 2, Bucuresti
E-mail: floriana@jucan.ro
În atenţia D-nei Floriana Jucan - Redactor

Sute de tone de gunoi in amestec din care se scurg lichide toxice sunt aduse la statia de sortare 3rGreen din locatia -  Rudeni-Chiajna, Ilfov (44.47556485079721, 25.98008150334283) avand ca efect terorizarea cu mirosuri in zona de nord a Bucurestiului si comunele adiacente.

In acest context, vă informăm că în localitatea Chiajna-Rudeni din Județul Ilfov, există o statie de sortare a deșeurilor cu o platforma unde se stocheaza deseuri in amestex urat mirositoare, care aparține societatii IRIDEX GROUP, chiar langa fosta groapa de gunoi Chiajna-Rudeni. Aici sunt transportate deșeuri din București și din județul Ilfov care sunt stocate foarte mult timp in aer liber in vederea unei asa zise sortari.

In cursul noptii o parte din aceste deseuri se ingroapa pe terenurile de langa platfoma de gunoi unde se vad urme de pamant proapat si utilaje in jur , conform fotografiilor anexate.

Aceasta platforma de gunoi generează mirosuri insuportabile de gunoi, care afectează calitatea vieții noastre în mod constant, indiferent dacă este zi sau noapte.

Mirosurile grele și persistente de gunoi emanate au devenit o problemă majoră pentru toți locuitorii. Acestea creează disconfort extrem în viața de zi cu zi si pune și în pericol sănătatea noastră și a familiilor noastre.

De fiecare dată când iesim din casele noastre, suntem întâmpinați de un miros înțepător și insuportabil, care ne invadează respirația și ne afectează starea de bine. Mirosul de gunoi este prezent în aerul pe care îl respirăm, în curțile noastre și chiar în casele noastre, ducând la un nivel inacceptabil de disconfort și ne procupam pentru sănătatea noastră.

Este evident că situația actuală nu poate continua. Locuitorii din jurul platfomei de gunoi Chiajna-Rudeni si cei din Sectorul 1, pana unde se propaga mirosurile, merită să trăiască într-un mediu curat și sănătos, în care să nu fie expuși la mirosurile toxice și insuportabile.

Operatorul statiei de sortare Iridex vazand necesitatea autoritatilor pentru tratarea mecanobiologica a deseurilor dar si tariful dublu care se practica pentru acest procedeu de tartare, a speculat situatia si a declarant ca statia lui de sortare este defapt, peste noapte, instalatie de tratare mecanobiologica si pot primi deseuri in amestec.
Aceasta inselatorie practicata de operatorul statiei de sortare Iridex a dus la acumularea muntilor de gunoaie, in amestec, care poluaza si contamineaza totul in jur.In mod normal, asa cum prevede legislatia, in statia de sortare Iridex nu pot intra decat deseuri colectate separat si care nu ar pune probleme pe parte de miros sau contaminarea mediului si a sanatatii publice.

Conform cunoștințelor noastre, substanțele emanate din deșeuri, cum ar fi stibiu, bariu, cadmiu, cobalt, mercur, plumb, pun în pericol sănătatea oamenilor și conduc la apariția unor boli grave în comunitatea noastră, incluzând afecțiuni cronice digestive, respiratorii și altele.

De asemenea, conform cunostintelor noastre si in conformitate cu prevederile legale, la statiile de sortare pot ajunge doar deseuri care sunt colectate separat si presortate, iar nu deseuri menajere in amestec din care se scurg zemuri roxice si care contamineaza toate locuintele din jur.Aceasta lege este incalcata de cei care opereaza statia de sortare, dar si de catre cei care aduc deseuri in amestec cu tot celul de substante urat mirositoare ka aceasta statie de sortare.

Va rugam sa verificati incalcarea dispozitiilor legale si sa ne comunicati masurile pe care le-ati luat.

Articolul 35 din Constituția României garantează dreptul la un mediu sănătos: (1) Statul recunoaște dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos și ecologic echilibrat. [...] (3) Persoanele fizice și juridice au obligația de a proteja și ameliora mediul înconjurător.

În acest moment, consider că mi se încalcă dreptul constituțional la un mediu sănătos, iar dumneavoastră, în calitate de reprezentanți ai autorității statului, aveți datoria de a proteja cetățenii.

Mai multi soferi care lucreaza pe camioanele care descarca gunoaie la aceasta statie de sortare, ne-au spus ca se strang munti de gunoaie, datorita faptului ca se incaseaza foarte multi bani de la primarii pentru tratarea deseurilor iar in realitate aceasta tratare nu se face la aceasta statie sortare, iar o parte din gunoaie se ingroapa in jur, iar altele se incarca in tiruri mari si sunt trimise in judetul Arges, Comuna Oarja si in judetul Prahova, Comuna Ariceștii Rahtivani, probabil tot pentru a fi ingropate.

Din informatiile ajunse la noi explicatia pentru fenomenul acumularii de deseuri in amestec din care se scurg zemuri toxice la statiile de sortare rezulta din faptul ca operatorii acestor statii de sortare au inselat autoritatile publice spunand ca detin instalatii de tratare a deseurilor si nu instalatii de sortare asa cum sunt in realitate. De asemenea operatorii statiilor de sortare au inselat si functionarii publici de la APM Ilfov si APM Bucuresti care le-au dat autorizatii de mediu pentru instalatii de tratare care nu exista in realitate.Scopul acestor inselaciuni practicate de operatorii statiilor de sortare si care duc la mari acumulari de deseuri care pun in pericol sanatatea publica, este faptul ca tratarea deseurilor este platita de autoritatile publice de 2 ori mai mult decat sortarea deseurilor, finalitatea fiind deturnarea banilor publici.

Ca atare va rugam sa luati masuri privind autorizatiile de mediu care nu corespund in realitate cu existenta utilajelor si a instalatiilor autorizate.

Aceasta locatie a IRIDEX GRUP din Rudeni-Chiajna, Ilfov (44.47556485079721, 25.98008150334283), se transforma pe zi ce trece intr-o adevarata groapa de gunoi, punand in pericol sanatatea publica.

Vă rugăm să ne comunicați raportul întocmit în urma verificării la adresa de email: petitie@stop-poluare.ro.

 

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.