Update (3 octombrie): Eforturile noastre au avut succes! Suntem 585 de persoane a căror voce a ajuns la europarlamentari. Parlamentul European a votat pentru înăsprirea standardelor de emisii pentru autovehicule. Noile ținte de reducere a emisiilor de CO2 sunt de 40% până în 2030. Mulțumim fiecăruia dintre voi pentru implicare!

Detalii aici: New CO2 targets for cars explained 

Noi standarde europene cu privire la poluarea auto vor fi supuse la vot miercuri, 3 octombrie, în Parlamentul European. Dacă sunt adoptate, ar putea avea un impact benefic major asupra sănătății europenilor. Observatorul Român de Sănătate a lansat cu această ocazie o petiție ce solicită europarlamentarilor români să voteze pentru standardele ridicate împotriva poluării. Petiția poate fi semnată pe pagina web stop-poluare.ro.

Parlamentul European votează miercuri propunerea de ridicare a standardelor de poluare pentru autoturisme, care ar asigura o tranziție rapidă de la combustibilii fosili toxici către un viitor cu mașini nepoluante. Europarlamentarii se află în situația de a alege între standardele ridicate recomandate de Comisia pentru mediu și sănătate (ENVI) a Consiliului UE și standardele reduse propuse de Comisia Europeană.

Alianța Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA) împreună cu Observatorul Român de Sănătate și alte opt organizații europene din domeniul sănătății au lansat cu această ocazie un mesaj video ce simulează efectele poluării asupra corpului uman. Mesajul video reprezintă un semnal de alarmă cu privire la impactul pe care poluarea îl are asupra sănătății fiecăruia dintre noi.

“Poluarea aerului este cea mai mare problemă de mediu cu care ne confruntăm și afectează zilnic milioane de europeni. Deciziile politicienilor au un impact major asupra viitorului nostru. Costurile poluării pot fi suportate fie de industria auto, fie de noi, cei care respirăm zilnic aer toxic. Standardele de poluare supuse la vot vor asigura un aer curat în orașele europene”, a declarat Zoltán Massay-Kosubek, director de politici publice din cadrul Alianței Europene pentru Sănătate Publică.

24.000 de români mor prematur în fiecare an din cauza poluării aerului. Mâine, 3 octombrie, urmează un vot foarte important în Parlamentul European pentru reducerea poluării. Cere europarlamentarilor români să voteze pentru protejarea sănătății românilor. Semnează petiția și mesajul tău va ajunge automat prin email la europarlamentarii români.

Trimite un mesaj prin email politicienilor responsabili

Această petiție este închisă.

Data de terminare: Oct 03, 2018

Semnăturile colectate: 585

585 signatures

Campanie de conștientizare desfășurată de Observatorul Român de Sănătate și European Public Health Alliance.